Νοσοκομείο Ρίου: Η διοίκηση ζητά να λυθεί το θέμα με τα αδέσποτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση για το θέμα των αδέσποτων στο προαύλιο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου κάνει για μια ακόμη φορά η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να  λυθεί το πρόβλημα των επιθέσεων από τα ζώα σε ασθενείς και συνοδούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

“Παρά τις προσπάθειες από μέρους της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Π. , για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρουσίας αδέσποτων σκύλων στις εισόδους και στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου , εξακολουθούν να σημειώνονται συμβάντα επιθέσεων εις βάρος ασθενών , επισκεπτών και εργαζομένων.

Για την σταδιακή απομάκρυνση των ζώων ελήφθησαν μέτρα όπως , η δημιουργία συγκεκριμένων χώρων σίτισης και η τοποθέτηση καταλυμάτων εκτός της περίφραξης του Νοσοκομείου. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε καμπάνια προς τους εργαζομένους και τους πολίτες ώστε να μην ταΐζουν τα σκυλιά σε οποιοδήποτε σημείο, αλλά να αφήνουν τρόφιμα στην κεντρική πύλη ώστε να μεταφέρονται στους χώρους που έχουμε ορίσει.

Παρόλες τις προσπάθειες , η  απομάκρυνση των  ζώων επετεύχθη προσωρινά .

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Πατρέων έχει σύμβαση με κτηνίατρο από το 2018 και ανανεώθηκε το 2019, χωρίς όμως να υπάρξει  κάποια στοιχειώδης ενέργεια (στείρωση ή απομάκρυνση) για τα αδέσποτα του Νοσοκομείου, ενώ έχει διεξοδικά ενημερωθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για το μέγεθος του προβλήματος.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Πατρέων , στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων , πρέπει  να βοηθήσει ουσιαστικά και να προβεί στις στειρώσεις καθώς και να φροντίσει να τοποθετηθεί τσιπάκι στα ζώα , ώστε να μπορούμε  να ελέγχουμε την αύξηση προσέλευσης νέων σκύλων  από πολίτες που τα εγκαταλείπουν ασυνείδητα στο χώρο μας , νομίζοντας πως είναι καταφύγιο.

Για εμάς θεωρείται ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη η προτεραιότητα ύπαρξης χώρου φροντίδας των αδέσποτων ζώων για την οριστική επίλυση του προβλήματος”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.