Νοερός διάλογος με έναν νέο που αδιαφορεί να συμμετάσχει στις εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

της Εύας Αθανασοπούλου

Υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, με το Σπιράλ

ΝΕΟΣ

Φαίνεται απλή η ζωή, μα δεν είναι. Μεγαλώνοντας όλο και δυσκολεύει. Ευχάριστη γίνεται όταν ξεχνιέσαι, είσαι το πρόσωπο με τα πολλά likes, χαλαρώνεις στο Cafe, όταν παρακολουθείς κινηματογράφο σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σε απασχολεί το άγχος των εξετάσεων, της ανεργίας στο κοντινό μέλλον. Για κάποιους άλλους είναι η ανεργία του σήμερα, η εξάρτηση από το πορτοφόλι του μπαμπά, η ζωή σε ένα κόσμο που τον έφτιαξε έτσι και ο μπαμπάς, είτε γιατί συμβιβάστηκε, είτε γιατί σιώπησε. Πολλοί μέτριοι καλοπερνούν, πολλοί άξιοι «είναι στην απέξω». Ίσως να ‘μαι και θυμωμένος μα τι να πω; Δεν είναι cool!

Στις εκλογές να ψηφίσω; Και τι θα αλλάξει; Και ποιόν να ψηφίσω; Ούτε που έχω ασχοληθεί με την πολιτική. Όλοι ίδιοι μοιάζουν, μάλλον όλοι ίδιοι είναι!

ΕΥΑ

Φαίνεται απλή η ζωή, μα δεν είναι. Μεγαλώνοντας διαπιστώνεις ότι οι ευθύνες σου αυξάνουν, κάποιοι περιμένουν από σένα χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν ελέγχεις την ζωή σου, άλλοι αποφασίζουν για σένα, την πόλη, την χώρα σου. Θυμώνεις μα σιωπείς, ποιος θα σ΄ακούσει;

Όλοι ίδιοι μοιάζουν μα δεν είναι, η ισοπέδωση αδικεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας! Και πως μπορείς να ξεχωρίσεις τον μέτριο από τον άξιο; Είναι πραγματικά δύσκολο να ψάξεις και να βρεις τον καλύτερο. Θέλει συμμετοχή, ενδιαφέρον, χρόνο. Όμως κι εσύ είσαι ένας από τους πολλούς, είσαι κομμάτι της κοινωνίας. Κι έχεις κι εσύ μέρος της ευθύνης (αυτό το μικρό που σου αναλογεί), στο ναι ή στο όχι. Κι ας μην σου αρέσει να σου το λένε.

Διάβασε, ρώτησε, συζήτησε και διάλεξε τον καλύτερο, τον αξιότερο και πήγαινε να τον ψηφίσεις! Είναι η δύναμη σου σε αυτό το σύμπαν. Για την πραγματική ζωή!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.