Μαξίμου: Μητσοτάκης και Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν τα θετικά μέτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βολές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εκτοξεύει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσείς του περί στενών περιθωρίων χρηματοδότησης των συντάξεων.

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: “Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα”», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως «πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει το Μαξίμου, «ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

«Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.