Το ξεκατίνιασμα και οι εκθέσεις ιδεών δεν κρύβουν τη γύμνια τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Αποστόλη Παπαποστόλου

υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Ανυπότακτη Πολιτεία (Χρ., Πατούχας), Παθολόγου στο Γενικό Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Παρακολουθήσαμε πρόσφατα τα debateτων υποψηφίων δημάρχων. Πιθανά για πρώτη φορά με τόση ένταση και έκταση ο διάλογος ήταν ένα δημόσιο ξεκατίνιασμα προς άγρα εντυπώσεων και ψήφων. Σε δυάδες τριάδες όλοι αρπάχτηκαν μεταξύ τους Αλεξόπουλος-Πελετίδης-Νικολόπουλος-Μπέλιας-Μπελεζώνης κτλπ.
Τι μάθαμε από αυτές τις αντιπαραθέσεις…; Που μένει ο κ. Αλεξόπουλος, ο κ.Πελετίδης, ποιος είναι πιο Δεξιός , πιο παλιό Πασόκ , πιο Ανταρσυα… Σοβαρά τώρα…Οι κοκορομαχίες τους από τα debate:
1. Δείχνουν το επίπεδο διαλόγου, έρχονται για να πολώσουν ψηφοφόρους,γιατί μάλλον δεν πείθονται τόσο εύκολα.
2. Έρχονται να κρύψουν την γύμνια των πραγματικών θέσεων και την συνένοχη σιωπή τους σε όσα έχουν έχουν γίνει στην πόλη εδώ και 30 χρόνια που διοικούν αυτοί και τα κόμματα τους.
3. Όλοι οι ‘’ανεξάρτητοι’’ είτε ανοιχτά, είτε με μπηχτές πάσχιζαν να αποδείξουν ότι είναι η αυθεντική έκφραση της Δεξιάς (Νικολόπουλος-Παπαδημάτος), του παλαιού Πασοκ (Τζανάκος-Αλεξόπουλος),της… Ανταρσυα (Μπελιάς-Μπελεζώνης),της κυβέρνησης (Ρώρος).
4. Η φτώχεια της συζήτησης δεν αντιστοιχεί στην σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών της Πάτρας.
5. Η πρωτοφανής πολιτική ταύτιση Ψωμά-Αλεξόπουλου-Νικολόπουλου-Παπαδημάτου-Ρώρου-Τζανάκου για τις ‘’επενδύσεις’’ και τα ‘’ΣΔΙΤ’’, δείχνει ότι έχουν ήδη συγκροτήσει το μέτωπό τους για το δημοτικό συμβούλιο.
6. Οι απαντήσεις Πελετίδη περί ‘’εμείς κάναμε έργο’’, ‘’να το έγγραφο του κ.Αλεξόπουλου που έκλεισε το καταφύγιο αδεσπότων ‘’, δεν αντιστοιχούν στην αντιπαράθεση που πρέπει να γίνει με το παραπάνω μέτωπο.
Ο Δήμος πρέπει όχι μόνο να παραμείνει στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων αλλά και να ενισχυθεί αυτή η κατεύθυνση.
Προϋπόθεση για αυτό είναι η ενισχυμένη παρουσία της Ανυπότακτης Πολιτείας. Ο Χρήστος Πατούχας χωρίς κατινιές και μπηχτές απέδειξε με πολύ απλό τρόπο πως πρέπει να είναι η Αριστερά στο Δήμο. Απλή, συγκεκριμένη, πολιτική. Αυτή η Αριστερά πρέπει να ενισχυθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.