Πάτρα: Κινητοποίηση ξανά στην Τράπεζα Πειραιώς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν ξανά σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς στην Πάτρα.

Μάλιστα στο υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Μαιζώνος ανήρτησαν πανό το οποίο έλεγε: Οχι αλλη ανακεφαλοποίηση με τη ζωή μας και τη δουλειά μας.

Κλειστό παρέμεινε και το κατάστημα της Αγίου Ανδρέου.

Να θυμίσουμε, ότι, η ΟΤΟΕ βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει των σχεδίων της Τράπεζας Πειραιώς για απόσχιση της μονάδας RBU από την Τράπεζα στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

“Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας.

Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα”.

Η ΟΤΟΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία “αποφάσεων” που οδηγούν χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.