Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων στις 12 το μεσημέρι προχωρούν την προσεχή Τρίτη, ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πατρών και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Oι 56 συμβασιούχοι που εργάζονται στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών απειλούνται με απόλυση από 1/9/2019 καθώς οι συμβάσεις τους με καθεστώς ΙΔΟΧ μέσω του ΑΣΕΠ λήγουν.
Βάσει της κείμενης αντεργατικής νομοθεσίας δεν δικαιούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση σε προκήρυξη ΑΣΕΠ για την επαναπρόσληψή τους, διότι απαιτείται 3μηνη διακοπή. Εδώ και μήνες προσπαθούμε να συναντηθούμε με το Γ. Γραμματέα του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης με σκοπό να ζητήσουμε νομοθετική ρύθμιση και το Υπουργείο κωφεύει.

Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στην καθαριότητα καλύπτουν το σύνολο της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και τα κτίρια στο Αγρίνιο. Είναι φανερό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το έργο τους είναι απόλυτα απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Αντί για την οριστική λύση του προβλήματος με μόνιμες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση με όλο το αντεργατικό νομοθετικό της οπλοστάσιο, στην πράξη απαγορεύει το δικαίωμα στην εργασία και προωθεί την ανακύκλωση της ανεργίας, την περιοδική απασχόληση, την ανακύκλωση εργαζομένων, καταδικάζοντας τον εργαζόμενο σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας, δυσχέρειας ή και αδυναμίας επιβίωσης, σε μια ζωή part time, αντί για μια ζωή ολόκληρη με αξιοπρεπή διαβίωση.
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών παλεύουμε για το δίκιο των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμιά απόλυση συναδέλφου στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.