Ηλεία:Ανησυχία για τους σεισμούς-Κλειστά τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστάτωση στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου έχουν προκαλέσει οι αλυσιδωτοί σεισμοί των τελευταίων ημερών.

Ενδεικτικό της ανησυχίας είναι το γεγονός ότι με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλύνης, Πηνείας και Ηλιδας.

Στη βόρεια Ηλεία, όπου εστιάζονται οι σεισμοί, μετέβη από την Τρίτη το συντονιστικό κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Λέκκας: Να διατηρήσουν οι κάτοικοι τη ψυχραιμία τους

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ανδραβίδα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας υποστήριξε ότι επισκέφθηκαν την περιοχή «για να να ενημερώσουμε τον κόσμο πάνω στην εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, η οποία διαρκεί μερικές εβδομάδες».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η αφορμή της επίσκεψης ήταν οι δύο τελευταίες δονήσεις, οι οποίες έχουν γίνει στην περιοχή και οι οποίες ανησύχησαν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ανδραβίδας και των γύρω περιοχών.

«Εκείνο το οποίο τόνισα στους κατοίκους, μετά από μία σύντομη συνεδρίαση με τα θεσμικά όργανα της περιοχής, είναι ότι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» σημείωσε στη συνέχεια και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή και οι πιθανότητες να εξελιχθεί το φαινόμενο αρνητικά είναι πάρα πολύ μικρές».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.