Επίθεση Ρουβίκωνα στο κτίριο της Βουλής – Βούτσης: «Ακρως αντιδημοκρατική» ενέργεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, χαρακτηρίζει την ενέργεια «αντιδημοκρατική».

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι από ομάδα 30 περίπου αγνώστων, που πέταξαν κόκκινες μπογιές και καπνογόνα στο προαύλιο και στους τοίχους του κτιρίου της Βουλής.

Η ομάδα αγνώστων μετά την επίθεση απομακρύνθηκαν γρήγορα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την επίθεση η ΕΛΑΣ προχώρησε σε μια προσαγωγή. Η Βουλή έκλεισε όλες τις πόρτες εισόδου και εξόδου του κτιρίου και οι μπογιές καθαρίζονται.

Λίγο αργότερα η «Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας» με κείμενο σε σελίδα αντεξουσιαστικού περιεχομένου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Βούτσης: «Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική» ενέργεια

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης, σχολιάζοντας τη επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο κτίριο της Βουλής χαρακτηρίζει την ενέργεια «αντιδημοκρατική» και αναφέρει στη δήλωσή του:

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια, από αυτές που ονομάζονται “ακτιβιστικές”, πλην όμως μόνο έτσι δεν μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει, όταν μάλιστα στρέφονται εναντίον της Βουλής.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως από οποιαδήποτε εκδοχή που τις καθαγιάζει ή τις υποστηρίζει επικοινωνιακά, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ιδιαίτερα δε, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, «Δεν υπάρχει κάποιο τρικάκι και δεν φώναξαν συνθήματα διότι απομακρύνθηκαν αμέσως από τη φρουρά της Βουλής και από τις επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις που υπάρχουν την τελευταία εβδομάδα ενόψει των εκλογών στον περίβολο της Βουλής».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.