Ελβετός αποφάσισε να φυτέψει 299 δέντρα μέσα σε ένα στάδιο-Ο λόγος θα σας εκπλήξει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εγκατάσταση «Για το Δάσος: Η Ατέλειωτη Γοητεία της Φύσης» θα εγκαινιαστεί στις 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι η έως σήμερα μεγαλύτερη εγκατάσταση σε δημόσιο χώρο στην Αυστρία, κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ένα πρότζεκτ κατά της κλιματικής αλλαγής
Πηγή έμπνευσης για την πρωτοβουλία του Λίτμαν είναι το σκίτσο με μολύβι του Αυστριακού καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Μαξ Πάιντνερ, το οποίο φέρει τον ίδιο τίτλο.

Στο έργο, που φιλοτεχνήθηκε το 1970/1971, αναπαρίσταται ένα δάσος που έχει μεταφυτευτεί σε ένα στάδιο, με φόντο μια βιομηχανική πόλη της οποίας ο ουρανός έχει αμαυρωθεί από τους καπνούς των καμινάδων των εργοστασίων.

Χιλιάδες «φίλαθλοι» βλέπουν το δάσος λες και παρακολουθούν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το σκίτσο του 1970 που ενέπνευσε τον Λίτμαν
Ιδέα του Λίτμαν ήταν να δώσει υλική υπόσταση σε αυτό το σχέδιο «ως πρόκληση της αντίληψης που έχουμε για τη φύση και ως ερώτηση για το μέλλον της».

«Το πρότζεκτ επιζητά να γίνει ένα μνημείο, υπενθυμίζοντάς μας ότι τη φύση, την οποία τόσο συχνά παίρνουμε ως δεδομένη, μπορεί μια μέρα να τη βρίσκουμε σε μέρη ειδικά ορισμένα γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως συμβαίνει με τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.Την επίβλεψη της εγκατάστασης θα έχει το αρχιτεκτονικό γραφείο Enea Landscape.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος από τις κερκίδες του 30.000 θέσεων σταδίου, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ (όταν πέφτει το βράδυ θα ανάβουν οι προβολείς του γηπέδου).

Με τη λήξη της παρουσίασης της εγκατάστασης στις 27 Οκτωβρίου, το δάσος θα μεταφυτευτεί σε δημόσιο χώρο εκεί κοντά, και θα παρουσιαστεί στο κοινό ως «γλυπτό δάσος».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.