Δήμος Πατρέων: Κόψτε κλαδιά που εμποδίζουν την κυκλοφορία πυροσβεστικών οχημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, υπενθυμίζεται, ότι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται με δημοτικούς – αγροτικούς δρόμους, να προχωρήσουν μέχρι την 1η Ιουνίου, στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τους δρόμους και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Γι αυτό η Πολιτική Προστασία, καλεί «όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων μέχρι 1η Ιουνίου να  φροντίσουν για την αποψίλωση, τον καθαρισμό  από χόρτα καθώς και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους  και να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφευχθεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες καθώς και ζητήματα μηνύσεων από σχετικούς νόμους.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.  Απαγορευτική περίοδος 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

-Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

-Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

-Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.

-Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

-Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές  περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

-Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας  από την βλάστηση που θα γίνουν ξερά χορτάρια τους θερινούς μήνες και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

-Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σε 24ωρη βάση με όλες  τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2610-339452 και μέσω εφαρμογής  κινητών τηλεφώνων Sense City.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.