Αθήνα: Σύλληψη τζιχαντιστή που είχε αφήσει 5χρονη να πεθάνει από τη δίψα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Αθήνα συνελήφθη πριν από περίπου 20 ημέρες ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν στο παρελθόν ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από δημοσίευμα του Euronews, ο 27χρονος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Και αυτό γιατί φέρεται να «αγόρασε» το 2015 στο Ιράκ ένα 5χρονο κορίτσι Γιεζίντι (θρησκευτική ομάδα που διώκεται από τους τζιχαντιστές), το οποίο το βασάνισε και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα.
Ο 27χρονος ζούσε στο Ιράκ μαζί με τη Γερμανίδα σύντροφό του. Εκεί φέρονται να είχαν δραστηριότητα με το Ισλαμικό Κράτος. Η σύντροφός του συνελήφθη το 2014 και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη στη Γερμανία. Ο 27χρονος είχε διαφύγει της σύλληψης. Με άγνωστο τρόπο κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Μάλιστα, στη χώρα μας διέμεινε για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Τελικά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική πριν από περίπου 20 ημέρες, σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές που παρείχαν πληροφορίες. Σήμερα βρίσκεται σε ελληνική φυλακή, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.