Ασυμφωνία τύπου Ξι της Βαρβάρας Χριστιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εκδόσεις «Πικραμένος» καλωσορίζουν την πρώτη αυτοτελή ποιητική συλλογή της Βαρβάρας Χριστιά με τίτλο “Ασυμφωνία τύπου Ξι”. Μας προσκαλούν, λοιπόν, στην παρουσίαση του βιβλίου στο Αίγιο την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ώρα 20.00 στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη (Ανδρονοπούλου 12).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βαρβάρα Σεφέρη, φιλόλογος και πρόεδρος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, και η Βίκυ Κρούσκα, φιλόλογος. Η ηθοποιός–συγγραφέας Αθηνά Σκανδάμη θα απαγγείλει ποιήματα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά με τη συμμετοχή τους οι μουσικοί: Μαρία Δημάκου, τραγούδι, Ζωή Ζωιτοπούλου, βιολί, και Βασίλης Ζωιτόπουλος, ακορντεόν. Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η φιλόλογος–μουσικός Μαρία Δημάκου.

Ενδεικτικό ποίημα: «Περί ανέμων», σ. 11 του βιβλίου
Περί ανέμων
Τι θλιβερά που στέκονται
αντικριστά
τα ερωτευμένα δέντρα.
Αγγίζονται οι φτέρνες τους
βαθιά μέσα στο χώμα,
μα στα κορμιά τους
ο πόθος
μένει πάντα ανεκπλήρωτος.
Θροΐζοντας ασθενικά
τα λόγια της αγάπης,
σαν άλλοι δεσμώτες περιμένουν
για ένα άγγιγμα,
για μια αγκαλιά,
πάντα ελπίζοντας στο φύσημα του ανέμου.
Μα πώς να χορτάσεις την αγάπη
περιμένοντας τον άνεμο;

Η Βαρβάρα Χριστιά:
Η Βαρβάρα Χριστιά γεννήθηκε το 1968 στην ορεινή Ναυπακτία. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας και κατοικεί στο Ρίο Πατρών. Έχει αποκτήσει δύο κόρες.
Ποιήματά της έχουν αποσπάσει βραβεία, επαίνους και διακρίσεις, έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές συλλογές και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η Ασυμφωνία Τύπου Ξι είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.