Αλλαγές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου – Τι αποφάσισε το ΔΣ της Super League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ομόφωνη απόφαση αποφασίστηκε να διεξαχθούν πλέι οφ τη νέα χρονιά για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θεσεις 7-14 στη Super League.

Το Δ.Σ. του συνεταιρισμού στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την επαναφορά τους, μόνο που σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στην παλαιότερη… έκδοσή τους, αυτή τη φορά από την εν λόγω θα προκύπτει και ο πρωταθλητής.

Στα πλέι οφ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1 ως 6, πράγμα που σημαίνει πως πέρα από τον πρωταθλητή θα προκύπτουν από αυτά και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14, θα αγωνιστούν σε διαδικασία πλέι άουτ για να αποφύγουν τις θέσεις του υποβιβασμού.

Στο τραπέζι έπεσε προς ψήφιση και η πρόταση του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, για διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αλλά δεν προχώρησε.

Φυσικά εύλογο είναι το ερώτημα αναφορικά με τις βαθμολογικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του συνεταιρισμού, με μοναδική επιφύλαξη από τον Ολυμπιακό, ότι οι ομάδες θα «κουβαλήσουν» αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήτοι στις 26 προηγούμενες αγωνιστικές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.