Τσίπρας από το Βελβεντό: Η χώρα αποκτά την οικονομική της ανεξαρτησία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι η οικονομία επιστρέφει σε έναν ενάρετο κύκλο και αυτό για εμάς δεν είναι μια υπόθεση για τους οικονομολόγους. Πρέπει να αφορά και την πραγματική οικονομία, τους ανθρώπους του μόχθου, εκείνους που παράγουν», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους στο Βελβεντό.

Ο αγροτικός κόσμος πέρασε δύσκολα τα χρόνια του μνημονίου. Τώρα που η Ελλάδα τα καταφέρνει, είναι η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς, να δώσουμε πνοή και δύναμη σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγική Ελλάδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Φεύγουν πάνω από το κεφάλι μας αυτοί που έπαιρναν λάθος αποφάσεις και είμαστε σε θέση να ορίζουμε εμείς το μέλλον μας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα βρίσκεται εκτός μνημονίων. Η χώρα έχει πια την κεφαλαιακή επάρκεια, τη ρευστότητα και μπορεί να δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια από τις διεθνείς αγορές».

«Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα είναι η σημερινή», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης, αναφερόμενος στους αγώνες τους για να ξαναγίνει αυτόνομος ο Δήμος τους, αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Ηταν αστοχία και μεγάλη αδικία αυτό που έγινε το 2010 με τη συνένωση του Δήμου Βελβεντού με τα Σέρβια, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν ήρθα εγώ σήμερα εδώ για να με ευχαριστήσετε, αλλά εγώ να σας ευχαριστήσω γιατί με το παράδειγμα αγώνα και αυτοοργάνωσης μας δίνετε ένα σπουδαίο μάθημα».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως ο αγώνας των κατοίκων του Βελβεντού συγκρίνεται με αυτό του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου, ως παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας.

«Το πρώτο Τμήμα του Εθνικού Δικτύου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στο Βελβεντό Κοζάνης, σε ένα χώρο εξαιρετικό τον οποίο είχα τη ευκαιρία να επισκεφθώ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βελβεντού Κοζάνης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.