Το «Πολύεδρο» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου & Πνευματικών Δικαιωμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 μέχρι και την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα, έχει προγραμματίσει πολλές εκδηλώσεις και μικρές δράσεις στο χώρο του, για το βιβλίο. Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων και είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» από τη ζωή την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616), τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Συγγραφείς, δημοσιογράφοι, επιμελητές, μεταφραστές και αναγνώστες πίνουν καφέ και συνομιλούν για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τα βιβλία, διαβάζουν αποσπάσματα, καταθέτουν τις απόψεις τους και προτείνουν βιβλία από την Παγκόσμια Λογοτεχνία και την σύγχρονη παραγωγή.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 11:00 με 1 το μεσημέρι, για παιδιά μέχρι 12 ετών. Με την παιδαγωγό Κατερίνα Μυλωνά διαβάζουμε αποσπάσματα από πασχαλινά διηγήματα και στη συνέχεια φτιάχνουμε πασχαλινές συνθέσεις και λαμπάδες με διακόσμηση από σελίδες παλιών βιβλίων.

Σάββατο 1 το μεσημέρι με την συγγραφέα- κριτικό βιβλίου Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά η ποιήτρια- φιλόλογος Χριστίνα Καραντώνη για συγγραφείς και κείμενα, με αφορμή το βιβλίο της «Χωρίς μαγνητόφωνο -Συναντήσεις με σύγχρονους έλληνες λογοτέχνες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Σάββατο 9 π.μ. με 3 μ.μ. ξενάγηση στην έκθεση «Εικονοποίηση» που πήρε παράταση μέχρι και την Κυριακή.

Κυριακή 21/4, 12 το μεσημέρι, βιωματικό διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά μέχρι 12 ετών μιλάμε για την «ιστορία της γραφής και του βιβλίου».

Κυριακή 12 με 2 το μεσημέρι, ξεφυλλίζουμε βιβλία με συγγραφείς και σημαντικούς ανθρώπους του βιβλίου.

Δευτέρα 12 το μεσημέρι, συνάντηση με συγγραφείς και ποιητές της Πάτρας.

Τρίτη 12 το μεσημέρι, γνωριμία με την ποιητική σειρά από τις εκδόσεις του Πολύεδρου.

Τρίτη 6 το απόγευμα, εγκαινιάζεται η ομαδική θεματική έκθεση «Ο κήπος της απομάγευσης».

Ο τίτλος της έκθεσης είναι από το ομότιτλο ποίημα του Στέλιου Μαφρέδα από την ποιητική συλλογή «Νεύμα από απέναντι», εκδόσεις των φίλων.

Στην έκθεση θα διαβαστούν ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, Αντώνη Ελευθεριώτη, Στέλιου Μαφρέδα, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και πολλών άλλων ποιητών με θέματα σχετικά με την άνοιξη, λουλούδια και πουλιά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.