Πάτρα-Πύργος:Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δρόμο της υπογραφής παίρνει το μισό έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Σύμφωνα με όσα είπε από τη Βουλή χθές ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης το έργο θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπογραφούν δύο συμβάσεις με ανάδοχο την ΙΝΤΕΡΚΑΤ (Αφοί Παπαιωάννου) και την Μεγάλη Τρίτη ακόμα δύο με ανάδοχο την GD Infrastrutture. Συνολικά τον δρόμο της κατασκευής θα πάρει το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την Πάτρα (Μιντιλόγλι) μέχρι τη Βάρδα.

Την έναρξη του έργου θα παρακολουθήσει κλιμάκιο του Υπουργείου. Φυσικά για να ξεκινήσει σε πλήρη έκταση το έργο θα περάσει κάποιο διάστημα καθώς ως γνωστον (σε κάθε έργο που ξεκινά) θα χρειαστεί να εγκριθούν οι μελέτες εφαρμογής, να οριστικοποιηθούν οι δανειοθάλαμοι κ.α.

Σχετικά με τις άλλες δύο εργολαβίες της Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών πληροφορίες αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχουν προσκομιστεί εγγυητικές επιστολές (1ο και 4ο τμήμα).

Xθές πέρασε από τη Βουλή και ακόμα μία εργολαβία για το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ οπότε στο σύνολο οι εργολαβίες είναι επτά. Αυτό το τμήμα αναμένεται να υπογραφεί σε ορίζοντα 30-40 ημερών.

Η όγδοη εργολαβία από την Αμαλιάδα μέχρι την Κυλλήνη είναι προς το παρόν μπλοκαρισμένο λόγω δικαστικών προσφυγών στο ΣτΕ με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Ο χρόνος περαίωσης για κάθε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι 42 μήνες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.