Νέα αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην αεροπορική βάση του Αράξου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαζική συγκέντρωση-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην αεροπορική βάση του Αράξου πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση του Αράξου.
Η διαδήλωση που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, είχε ως αίτημα να μην μετατραπεί η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας σε μια αμερικανο-νατοϊκή βάση με επίκεντρο την Ανδραβίδα και τον Άραξο για τα συμφέροντα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση είπε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Συμμετέχουμε ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων στη μέρα της αντιιμπεριαλιστικής δράσης που έχει εξαγγείλει η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σε όλη την Ελλάδα.
Στο Δημοτικό μας Συμβούλιο έχουμε κάνει συζητήσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των λαών όπου γης και φυσικά για τους σχεδιασμούς τους για την περιοχή των Βαλκανίων, για την χώρα μας και για την Ανατολική Μεσόγειο.
Έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση και έχουμε ταχθεί κατά της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας και της περιοχής μας, που ουσιαστικά σημαίνει τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας.
Έχουμε πάρει θέση κατά της εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στην στρατιωτική βάση του Αράξου και όπου αλλού στην χώρα μας.
Θέλουν να μετατρέψουν και την περιοχή μας σε νατοϊκό ορμητήριο γιατί διαθέτει λιμάνια, υποδομές, στρατιωτικές βάσεις αλλά και υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Πατραϊκό.
Ο λαός μας όμως έχει μνήμη και δεν ξεχνά.
Ξέρει τι σημαίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Το αποδεικνύει με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σήμερα σε όλη την χώρα, στις περιοχές που υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις.
Το αποδεικνύει με τους αγώνες του ενάντια στις πολιτικές που τον καταδικάζουν και τον εξαθλιώνουν.
Το αποδεικνύει με την σημερινή του συγκέντρωση στην περιοχή μας.
Ο αγώνας μας είναι συνεχής, αταλάντευτος στους στόχους μας, έρχεται από πολύ παλιά, από προηγούμενες γενιές και δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στην πραγματική ειρήνη, στην φιλία και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών».
Στην διαδήλωση συμμετείχαν επίσης μέλη της Δημοτικής Αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.