Να φύγουμε από τη σελίδα της ντροπής…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Χρήστου Γραμμένου

Οικονομολόγου

Η μάχη που δίνουν εθελοντές σε όλη την Ελλάδα με αυταπάρνηση και ιδία μέσα, για την προστασία, περίθαλψη και ευζωία των ζώων, παραμένει ασύμμετρη. Μερικές δεκάδες πολίτες σε κάθε περιοχή, σε εποχή κρίσης και ανεργίας με χαμηλά εώς ανύπαρκτα εισοδήματα, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε μεγέθη και αριθμούς που λόγω ανυπαρξίας δομών και θέλησης του Κράτους, ήταν και παραμένουν δυσθεώρητοι.
Οι εθελοντές βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ίδια τους την καθημερινότητα και ζωή, από νοοτροπία, από στάση ζωής. Νοοτροπία προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, είτε αφορά ανθρώπους είτε ζώα. Αυτή είναι η διαφορά. Για εμάς τα ζώα είναι ΙΣΟΤΙΜΑ και ΙΣΑΞΙΑ μέλη της ίδια κοινωνίας. Αφορά το σύνολο της λειτουργίας της και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της. Είναι ευθύνη νομική και ηθική του Κράτους μέσω των δομών του (Δήμοι, Περιφέρειες, Κοινότητες, Αστυνομία κλπ) να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων μας, δίποδων και τετράποδων, να λαμβάνει και να παρέχει όλα τα αναγκαία για την αρμονική και σωστή λειτουργία του συνόλου.
Η απαίτηση για αλλαγές στη λειτουργία των Δήμων και Περιφερειών όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων και τη μέριμνα γι’ αυτά, δεν χωρά ούτε «κλείνεται» σε κόμματα, παρατάξεις, ομάδες κλπ. Είναι απαίτηση και προσπάθεια συνολική και συλλογική και ο καθένας μας πρέπει να συμβάλλει σε αυτή με όποιο τρόπο μπορεί. Πρέπει κάθε παράταξη, κάθε κόμμα, κάθε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή, να βάλει ψηλά στην ατζέντα και πρόγραμμα της, την μέριμνα για τα ζώα.
Συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές Δ. Ελλάδας, με την παράταξη Δυτική Ελλάδα Μπροστά! του Κώστα Σπηλιόπουλου, ως Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, με όραμα να γίνουμε η πρώτη Περιφερειακή Δομή της χώρας που όχι μόνο θα έχει ψηλά στην ατζέντα της τα ζώα, αλλά θα σχεδιάσει και θα εφοδιάσει τους Δήμους της επικράτειας της με όλα τα αναγκαία για να αλλάξουμε σελίδα. Να φύγουμε από τη σελίδα της ντροπής στο θέμα αυτό και να πάμε στη σελίδα προβολής και περηφάνιας του πολιτισμού μας. Γιατί αυτό είναι πολιτισμός!
Επιθυμώ και εύχομαι να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές, ανεξαρτήτως παράταξης και ιδεολογίας ή «χρώματος» όσο περισσότεροι εθελοντές και ενεργοί πολίτες γίνεται, και να στηριχθούν από όλους, ώστε η φωνή μας την επόμενη μέρα να είναι ισχυρότερη. Η δική μας φωνή είναι και φωνή των πλασμάτων χωρίς ομιλία και ξέρουμε καλά και χρόνια τώρα από κοινούς και ακομμάτιστους αγώνες!
Υ.Γ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΖΩΑ, ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ!!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.