Εύζωνας από τον Πύργο παρέλασε στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανάμεσα στους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και ένα παιδί από τον Πύργο, ο Θοδωρής Τσακριλής.

Μία από τις μαζικότερες της τελευταίας δεκαετίας ήταν η φετινή Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρέλασαν, την Κυριακή 14 Απριλίου, με τις κοινότητες, τα σχολεία, τους συλλόγους κι άλλους οργανισμούς της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, πολλά φορώντας εθνικές ενδυμασίες ενώ χιλιάδες ήταν κι αυτοί που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Με πρώτους τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που ήλθαν και Παρέλασαν περισσότερα από 100 οργανισμοί, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών και η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις. Την συνόδευε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Ο γιος του Γιαννη Τσακριλή από τα Λαστέικα και της Μάρθας Περέσογλου από το Κατάκολο, βρέθηκε μαζί με τους άλλους Εύζωνες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη μεγάλη αυτή γιορτή του ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Και φυσικά οι γονείς και οι φίλοι του στην Ηλεία έχουν κάθε λόγο να νιώθουν υπερήφανοι για αυτή την ξεχωριστή παρουσία.

“Μας έκανε υπερήφανους. Νιώσαμε μεγάλη συγκίνηση για αυτό που συνέβη” σχολίασε στο ilialive.gr η μητέρα του Μάρθα Περέσογλου, για τον γιό της που είναι τελειόφοιτος της Αγγλικής Φιλολογίας.

Ο Θοδωρής Τσακριλής, μετατέθηκε στην Προεδρική Φρουρά στις 25 Ιανουαρίου όπου θα παραμείνει έως το τέλος της θητείας του. Η παρουσία του εκεί, μαζί και με άλλους Ηλείους που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.