Ενώπιον του ανακριτή ο Λυκουρέζος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

To μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας» των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε δίκη στα Ιωάννινα.

Οι δικηγόροι, που διετέλεσαν συνήγοροι του προφυλακισμένου Γ. Αντωνόπουλου, κρίθηκαν από τον εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλο ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, µε αποτέλεσμα την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης. Σύμφωνα µε πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν σε εστιατόριο της οδού Πανεπιστημίου, όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έλαβαν στα χέρια τους το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Όταν τον εντόπισαν, περίμεναν διακριτικά έξω από το εστιατόριο και στη συνέχεια τον πλησίασαν, του γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους και του επέδειξαν το ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε συνεργασία με τους Αλβανούς έγκλειστους, που φέρονται ως αρχηγικά μέλη της μαφίας των φυλακών. Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκε χθες και ο δικηγόρος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος δήλωσε ότι «το ένταλμα στερείτε αιτιολογίας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της σύλληψης. Ελπίζω να μη συνδέεται με άλλου είδους σκοπιμότητες».

Αντίστοιχα, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι μένει άναυδος και πως επιστρέφει στην Αθήνα για να εμφανιστεί ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή ώστε να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Αργά μάλιστα χθες βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν αποκλείεται να εκφράσει την επιθυμία του στον ανακριτή ώστε να απολογηθεί σήμερα και ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος για λήψη προθεσμίας.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.