Έληξε η στάση των κρατουμένων στις φυλακές Αγιάς Χανίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με εντολή του Εισαγγελέα Χανίων πραγματοποιήθηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων με τους 60 κρατούμενους να βρίσκονται πλέον στους χώρους κράτησης τους,

Η στάση των κρατουμένων οργανώθηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου, με τους κρατούμενους να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους και να σημειώνονται φθορές στους χώρους της ακτίνας πτέρυγας.

Τα αιτήματα των κρατουμένων που αφορούν στο φαγητό, στις συνθήκες διαβίωσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν θα δοθούν γραπτώς στον Εισαγγελέα.

Μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων η κατάσταση ηρέμησε γεγονός που διήρκεσε μέχρι την Κυριακή νωρίς το μεσημέρι οπότε και οι ίδιοι κρατούμενοι εκ νέου προχώρησαν σε στάση κατά την οποία υπήρξαν και πάλι φθορές στους χώρους.

Το απόγευμα ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πεισθούν οι κρατούμενοι να επικρατήσει ηρεμία. Αιτήματα των κρατουμένων για τα οποία ζητούσαν να δοθεί άμεσα λύση αλλά και η επιμονή τους να μην εισέλθουν στα κελιά τους, οδήγησαν στην απόφαση μετά από σύσκεψη των αρμοδίων για επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.