Αίγιο: Αναστάτωση για την κατάργηση του τμήματος Οπτικής Οπτομετρίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Αίγιο το σχέδιο του Υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν ότι το Τμήμα Οπτικής-Οπτομετρίας  θα συνεχίσει να λειτουργεί, στο νομοσχέδιο που έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπεται η κατάργησή του και η απορρόφησή του από τη νέα Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας που δημιουργείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η είδηση σήμανε συναγερμό στο Αίγιο με τους τοπικούς Φορείς να αντιδρούν καθώς το θεωρούν ότι η παρουσία των σπουδαστών προσφέρει μια οικονομική ανάσα στην περιοχή.

Μάλιστα ήδη συνομίλησαν με τον υπουργό Παιδείας και ορίστηκε ραντεβού μαζί του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στην Αθήνα. Σε αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα του Τμήματος και το τι δυνατότητες υπάρχουν για να υλοποιηθεί κάποια άλλη πρόταση που θα αναπληρώσει μ’ έναν τρόπο το κενό που θα δημιουργηθεί.

Πάντως στην σύσκεψη του Σαββάτου προκλήθηκε μεγάλη ένταση με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας να σηκώνει πολύ του τόνους και αφού πήρε τον λόγο δύο φορές στην αρχή της συνάντησης, στην συνέχεια αποχώρησε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από την πλευρά της κυβέρνησης-υπουργείου επισημαίνεται ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι με βάση τα τοπικιστικά συμφέροντα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.