Δ. Τζανακόπουλος: Ενοχική η αντίδραση των Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για ενοχική αντίδραση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑλ στην υπόθεση Novartis κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η πανικόβλητη αντίδραση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ γύρω από το σκάνδαλο Novartis δεν είναι μόνο αλλοπρόσαλλη. Είναι ξεκάθαρα ενοχική» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Τονίζει δε, ότι οι πρωτοφανείς επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών επιβεβαιώνουν «ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, όταν αυτή διερευνά πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους και στελέχη τους».

«Η εποχή της ομερτά όμως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν ακόμη και όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας» προσθέτει, στο ίδιο πλαίσιο.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ξεκαθαρίζει ότι «το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει, αλλά ενισχύεται». «Διότι πλέον ακόμα περισσότεροι πολίτες στρέφονται προς τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο δικός μας πολιτικός χώρος, κάτι λογικό από τη στιγμή που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ταυτίζεται με τη Δεξιά».

Εκτιμά, μάλιστα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα και στις ευρωεκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου».

Κάνοντας ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει ότι «η χώρα μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να προσθέσει έναν σύμμαχο στα Βαλκάνια» και επικαλείται «το μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τις επενδυτικές συμφωνίες με επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία».

Τέλος, σχετικά με τη δυνατότητα μη υλοποίησης της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου, ο κ. Τζανακόπουλος διαμηνύει ότι – όπως και στην μη περικοπή των συντάξεων – «έχουμε τον τρόπο να το πετύχουμε χωρίς να διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο η δημοσιονομική πορεία» και διαβεβαιώνει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και η αντίστοιχη για χρέη προς τις Εφορίες, θα ψηφιστούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.